- - - - - -
2024. június 18. kedd

 

Tudatos fogyasztói kultúra

 

 


      Köszönetnyilvánítás      

 

Az "Együtt a Parlagfű Ellen Alapítvány" a Zöldalma programon belüli kupakgyűjtésben való aktív részvételért és segítségért köszönetét fejezte ki iskolánk diákjainak, szüleinek és pedagógusainak.
A begyűjtött kupakokért kapott összeget egy Várdombon élő beteg kisfiú, Ács Richárd részére ajánlották fel a gyermek gyógykezelése céljából.
A 6 általános iskola összesen 1560 kg műanyag kupakot gyűjtött össze, ebből a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola diákjai 270 kg kupakot adtak le.


(Kedves Szülők! A továbbiakban is számítunk segítségükre! A kupakok tárolására iskolánkban nincs módunk, így kérjük, ezt otthon tegyék meg!)

 

                                                                     Köszönettel: Borsné Kern Mária
                                                                                          koordinátor

                                                                                     

 

 

 


 

Csatlakozás a Kinn az osztály akcióhoz

     

 

2016. április 8-án iskolánk is csatlakozott a Kinn az osztály akcióhoz. A borult, esős idő ellenére is törekedtünk arra, hogy tanóráink egy részét a szabadban tartsuk.
Az 5. és 6. évfolyamosok testnevelés órán a Dunapartra kocogtak, honismereti órán pedig népi gyermekjátékokat játszottak iskolánk udvarán.
7. évfolyamosaink erkölcstan óráját is sikerült a szabadban megtartani "bizalom és közösségi játékok" címmel.Az esőszünet még abban is segített, hogy alaktani és szófaji elemzéseket is gyakoroltak tanulóink az udvaron.
Nyolcadikos diákjaink osztályfőnöki órán városnézésre indultak, testnevelés órán pedig közösségfejlesztő játékokat játszottak az udvaron.

altalt

 

 

 

 


 

Zöld hírek

     

 

A Zöld Alma program keretében iskolánk egynyári növényeket kapott, melyek azóta iskolánk mindkét tagozatát díszítik.
Nyusziváró kézműves foglalkozáson vehetett részt nyolc második osztályos tanuló az Együtt a parlagfű ellen alapítvány székhelyén. A barkácsolást a gyerekek a sóbarlangban végezték, melyen egy húsvéti ajtódísz készült. A résztvevők nagy örömére a nyuszi csokiajándékkal is kedveskedett nekik. 

                                                                                                              Borsné Kern Mária
                                                                                                          Zöld Alma koordinátora

 

altalt