- - - - - -
2024. május 29. szerda

Bemutatkozás

2007-ben nyerte el iskolánk először az Ökoiskola címet, majd újrapályázás eredményeként 2011-ben második alkalommal is.
Oktató- nevelő munkákban meghatározó szerep jut a környezeti nevelésnek, a fenntarthatóságnak, és a megkezdett munkát szeretnénk folytatni a következő években is.
Sok tanulónk egyik vagy mindkét szülője az Erőműben dolgozik, ez is indokolja, hogy a züld szemlélet nagyobb hangsúlyt kapjon iskolánk életében.
Részletesen éves munkatervünk tartalmazza programunkat, melynek főbb területei a következők: a tanítási- tanulási folyamat során minden tantárgy keretein belül kihasználjuk a lehetőséget a környezettudatosság elmélyítésére, gyakoroltatására.
Évek óta foglalkozunk a hulladék szelektív gyűjtésével. Az udvar mellett tantermeinkben is van papír-, műanyag-, ill. fémhulladék gyűjtésére alkalmas, és a kommunális hulladék számára is gyűjtő. Folyosónkon elhelyeztünk a kupakok és szárazelemek gyűjtésére alkalmas műanyagládákat, az udvaron a szerves hulladék tárolására komposztládát is. A szétválogatott hulladék elszállításáról a DC Dunakom Kft. gondoskodik. Minden év szeptemberében osztályok közötti papírgyűjtő versenyt szervezünk.


Iskolánk parkja a 2013/2014-es tanévre megújult. A parkunkon átvezető út új térkövet kapott, és az iskolánkba vezető lépcső is megszépült.
Folyamatosan szépítjük, virágosítjuk az osztályokat, folyosóinkat. Ezt segíti a tisztaságiverseny meghírdetése is osztályaink között. Ökoszakkörünk jól kiegészíti a tanórán és a tanórán kívüli környezeti nevelést. Alsó tagozatos diákjaink erdei iskolai programban vesznek részt Cseresznyés pusztán, a felső tagozatosok minden nyáron Siófok- Sóstón táborozhatnak.
Testvériskolai kapcsolatunk kiemelkedő Viskkel és Kézdivásárhellyel.


Rendszeresen tartunk témanapokat és jeles zöld napokat.

Továbbképzésen tantestületünk megismerkedett a projekt módszerrel, így az Egészségnapot, a Föld napját éa a Madarak és fák napját már ennek segítségével ünnepeljük. A Tolna Megyei Természetjárók túraprogramjához kapcsolódva a tanév során több alkalommal szervezünk kirándulást (Mikulás-túra, Pataki-túra). Csatlakozunk a civil szervezetek (Parlagfű Alapítvány "Zöldalma" programjához, ill. az ÖKO Munkacsoport Alapítvány, A Humusz és a Mag Alapítvány környezetvédelmi programjaihoz (Ültess fát! akció, Séta az egészségért, továbbképzések stb).
A zöld Hétszínvirág Óvodával közös Föld napi rendezvényeken, rajz pályázatokon, diavetítéseken, előadásokon veszünk részt. Nevezünk a környezet- és természetismereti vetélkedőkre, melyeken tanulóink szép eredményeket érnek el. A " Vesd bele magad!" és a " Klímaőrjárat" programjaiba is bekapcsolódtunk az elmúlt tanévben.
Iskolavédőnőnk közreműködésével az e- Bug tanulási program 3. főszakasza (Természettudomány) folytatódik intézményünkben.

Munkánk eredményeképpen  elnyertük  az Örökös Ökoiskola címet. Az érte járó díszoklevelet 2014. december 13-án Budapesten ünnepélyes keretek között vehettük át Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkártól és Dr. Simon Attila István közigazgatási államtitkártól.