- - - - - -
2023. február 04. szombat

 

Ünnepi megemlékezés a kitelepítettek emléknapján

 

2012 decemberében a magyar országgyűlés január 19-t a magyarországi németek kitelepítésének emléknapjává nyilvánította. 1946. január 19-én indult el az első vagon Budaörsről, ezzel vette kezdetét a magyarországi svábok kitelepítése.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat elsőként iskolánkat kérte fel, hogy városi műsor keretében tartsunk emlékműsort adózva ezzel mindazok előtt, akik a megaláztatások, elhurcolások áldozatai voltak.
Megemlékezésünk során áttekintést nyújtottunk a svábság történelméből. 17 tanuló vett részt az ünnepi műsoron, akik magyar és német nyelven is előadták a prózai és lírai szövegeket.
Az ünnepi megemlékezésen Adorján Blanka, Féhr Laura,  Frast Roland, Fritz Bálint,  Fritz Dorka,  Gangel Ferenc, Gelencsér Bettina, Hosszú Balázs,  Németh Barnabás, Papp Vera,  Somkert Máté,  Tell Eszter,    Tímár Kristóf,   Varga Márton, Vidákovics Elián, Vörös Heléna és  Weil Hanna szerepelt.

Megható, színvonalas műsorunk nagy sikert aratott. A jelenlévők közül sokaknak csalt könnyet a szemébe a fájdalmas visszaemlékezés.

 

 Fotógaléria - 2014 - Kitelepített emléknapja

 

 

alt