- - - - - -
2023. február 04. szombat

 

Deák-nap


Deákos diákok napja

   Október 18-án volt a Deák-nap. Már mindenki nagyon várta ezt a különleges napot az iskolánkban.
   A reggel úgy kezdődött, mint mindig, de tudtuk, hogy nemsokára elkezdődnek az izgalmak. Egy lovaskocsi elvitt minket Paks széléig. Ott csapatokra oszlottunk, majd az akadályverseny következett. Deák Ferenc képét és feladatokat kellett keresni. A kömlődi Lussoniumig tartott az útvonal. Útközben megkóstoltuk a kökényt, és sok számunkra új dolgot tanultunk. A Lussonium egy várrom, és egyben egy nagyon szép régi őrtorony.
   Szerintem ezen a napon minden deákos jól érezheti magát, és sok érdekességet tanulhat. Én erre a napunkra nagyon büszke vagyok.


                                                                                         Csuha Eszter 4. osztályos tanuló

 

Az év legjobb napja

   2013. október 18-án tartottuk a Deák- diák napot.
   Mindenki nagyon izgult, amikor megérkeztünk az iskolába." Csing-csöng"- szólalt meg az iskolacsengő. Az osztályban mindent megbeszéltünk, és lovaskocsival mentünk végig Pakson. Mikor megérkeztünk, gyülekező volt. Utána csapatokba oszlottunk. Elkezdtük a túraútvonalat, ahol 9 akadálypálya várt ránk. Volt kirakó, morze, madárképek megkeresése, felismerése, stb. Minden pontot megszereztünk.Nagyon elfáradtunk, mire a kömlődi buszmegállóba értünk. Fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva érkeztünk vissza az iskolába.
   Ez volt a világ legjobb Deák-diák napja!
                                                                                        Fullér Levente 4. osztályos tanuló

 

A nagy verseny

Október 17-én reggel az iskolában gyülekeztünk.
Először Deák Ferencről beszélgettünk, s tudtunk meg új dolgokat, majd csapatokra oszlottunk, és lovaskocsira szálltunk. Olyannyira élveztem ezt a döcögést, hogy már alig akartam abbahagyni. Amikor elérkeztünk a kijelölt ponthoz, Paks széléhez, megreggeliztünk. Megvártuk a többi osztályt, majd nyakunkba vettük az erdőt.Útközben sok növényt vizsgáltunk meg, aztán eljött a pillanat, amit annyira vártunk. Megérkeztünk az első kihíváshoz. A többi feladatot már könnyű volt megtalálni. A feladványok megoldásához nagy csapatmunkára volt szükség. Végre feltűnt a szemünk előtt a győzelem!
Felcaplattunk a Lussoniumhoz, hogy pihenhessünk egy jót. Ezután pedig elindultunk vissza az iskolába.    

                                          
                                                                                         Kolki Ákos 3. osztályos tanuló

 

A Deák-nap

Először lovaskocsival zötykölődtünk egymás hegyén-hátán az erdőbe.
Amikor megérkeztünk az induló ponthoz, elfogyasztottuk az ízletes tízórait Egy kis idő múltán elkezdtünk vándorolni az erdő sűrűje felé. Egyszercsak egy elágazásra lettünk figyelmesek. Merre induljunk vajon? Jobbra bandukoltunk tovább a sűrűbe. Mentünk, csak mentünk, csak mentünk...Nem találtunk Deák képet. Már az ebédet is elrágcsáltuk. De egyszer csak a távolban...ott az első kép! A többi feladat már jött, mint a vízfolyás. A feladatok jó megoldásának érdekében  mindenki beszállt a munkába.
Sajnos a Lussoniumba nem jutottunk el, de a kirándulás számomra felejthetetlenné vált.
                                                                                                               
                                                                                          Molnár Tifani 3. osztályos tanuló

 

 

alt